Jedro stare vasi Koseze je ležalo ob križišču sedanje Podutiške in Koseške ceste. Vas je dobila ime po staroslovenskih kosezih, pripadnikih starega, na pol plemiškega, slovenskega družbenega sloja.
Poročilo o čistilni akciji

V petek 7. aprila smo v Kosezah izvedli čistilno akcijo. Razdelili smo se v dve skupini. Prva je čistila področje gozda ob gozdni cesti Koseze-Brdo, druga pa bregove potoka Pržanec. V gozdu smo nabrali ogromno odpadkov, predvsem gospodinjske aparate. Nadalje smo našli številne avtomobilske gume-preko 30, dele avtomobilov, kovinske sode in do sedaj prvič tudi uporabljene injekcijske igle. Vso to navlako smo s pomočjo traktorja in prikolice pripeljali in odložili na gozdni cesti, ki je dostopna iz Ulice bratov Bezlajev. Med akcijo smo poskrbeli za pogostitev sodelujočih s prigrizkom in pijačo. Tokrat so se udeleženci razveselili majic, ki jih je prispeval Zavod za Turizem Ljubljana.
O lokaciji zbranih odpadkov smo po elektronski pošti obvestili podjetje Snaga, ki bo upamo kmalu poskrbelo za odvoz zbranih odpadkov v tej akciji. Prav tako še vedno čakajo na odvoz odpadki zbrani v akciji prejšnji petek.