Jedro stare vasi Koseze je ležalo ob križišču sedanje Podutiške in Koseške ceste. Vas je dobila ime po staroslovenskih kosezih, pripadnikih starega, na pol plemiškega, slovenskega družbenega sloja.
Dobro uspela čistilna akcija okoli Koseškega bajerja

Prve čistilne akcije v letu 2012, ki jo je izpeljalo Turistično društvo Koseze v sklopu akcije ZA LEPŠO LJUBLJANO 2012 in vseslovenske akcije OČISTIMO SLOVENIJO 2012 se je danes udeležilo 35 članov Turističnega društva Koseze in preko 120 ostalih udeležencev, ki so se zbrali na zbirnem mestu ob gostišču CVIČEK na Kmečki poti. Najprej smo očistili obrežje Koseškega bajerja in se nato podali v Koseški boršt-gozd ki sega od bajerja do ceste, ki povezuje Večno pot in Brdo. Nabrali smo 45 velikih vreč za odpadke. V kolikor je le bilo možno smo odpadke sproti ločevali in odlagali v vreče ustreznih barv. V gozdu smo našli še element za kovinsko ograjo(2x2m), plastične posode, dele pločevine, dve ali tri ogrodji dvokoles, nekaj jogijev, nekja metrov električnih kablov.
Med udeležence akcije smo razdelili 160 pollitrskih plastenk vode Costella, ki smo jo kupili v trgovini Pr`Španc.
Pri določanju zbirnega mesta za odpadke v Šiški so bili organizatorji vseslovenske akcije EKOLOGI BREZ MEJA malo nespretni, saj na sporočeni lokaciji v ZŠD Ilirija ni bilo možno odlagati odpadkov, a smo zadevo rešili z nekaj telefonskimi klici in se spodjetjem Snaga dogovorili, kje bomo odložiliodpadke, oni pa jih bodo odpeljali. Zato smo zbrane odpadke odložili na koncu Koseške ceste poleg motela v gradnji in podjetje SNAGA je že med samo akcijo začelo odvažati zbrane vreče z odpadki s sporočene lokacije.