Jedro stare vasi Koseze je ležalo ob križišču sedanje Podutiške in Koseške ceste. Vas je dobila ime po staroslovenskih kosezih, pripadnikih starega, na pol plemiškega, slovenskega družbenega sloja.
Uspešna čistilna akcija v gozdu ob Večni poti

Tretja letošnja čistilna akcija v sklopu akcije “ZA LEPŠO LJUBLJANO 2012” je 5.aprila 2012 kljub popoldanski plohi dobro uspela. Akcije se je tokrat udeležilo 21 članov društva in krajanov Kosez. Zbrali smo se ob 17. uri na obali bajerja poleg brunarice gostišča Cviček na Kmečki poti. Čistili smo gozd med bajerjem, motelom, Koseško cesto, Večno potjo ter gozd med Večno potjo in Cesto na Brdo. V gozdu smo našli nekaj avtomobilskih pnevmatik, stare kovinske sode, dele dvokoles, pločevino, del avtomobilske maske, avtomobilske amortizerje, akumulator, lesena vrata in okno ter za 6 velikih vreč mešanih odpadkov.
Udeležence akcije smo pogostili s sladkim prigrizkom in osvežilno pijačo. Akcijo smo zaključili ob 19.00 uri.
Dejansko je v gozdu iz leta v leto manj velikih kosovnih odpadkov (avtomobili, hladilniki, stroji), je pa zato bilo opaziti, da so v zadnjem tednu ali dveh v gozd na novo pripeljali nekatere stvari-recimo lesena vrata, okno in avtomobilski odbijač.
Zbrane odpadke smo odložili na koncu Koseške ceste poleg motela v gradnji. O lokaciji zbranih odpadkov smo po elektronski pošti obvestili podjetje SNAGA.