Jedro stare vasi Koseze je ležalo ob križišču sedanje Podutiške in Koseške ceste. Vas je dobila ime po staroslovenskih kosezih, pripadnikih starega, na pol plemiškega, slovenskega družbenega sloja.
Tudi zadnja letošnja čistilna akcija odlično uspela

Četrta letošnja čistilna akcija v sklopu akcije ZA LEPŠO LJUBLJANO 2012 je 12. aprila potekala ob potoku Pržanec in njegovih pritokih vse do sotočja Pržanca in Glinščice. Akcije se je udeležilo 24 članov Turističnega društva Koseze, DU Koseze in krajanov Kosez. Danes smo nabrali 2 vreči z mešanimi odpadki in 4m plastično cev v potoku Pržanec. Zbrane odpadke smo odložili na začetku makadamske ceste Koseze-Brdo( pri odcepu iz Ulice bratov Bezlajev). O lokaciji zbranih odpadkov smo po elektronski pošti obvestili podjetje SNAGA.
Po končani čistilni akciji smo vsem udeležencem letošnjih čistilnih akcij razdelili majice, ki jih je prispeval zavod TURIZEM LJUBLJANA. Po končani akciji smo se zbrali v naravnem okolju blizu potoka Pržanec, kjer smo bili za letošnje prizadevno čiščenje poplačani z okusnim pečenim odojkom, ki ga je udeležencem akcij namenilo Turistično društvo Koseze. Ob prigrizku in pijači smo v sicer hladnem in vetrovnem pomladnem popoldnevu posedeli do večera in se dogovorjali za nove naloge.