Jedro stare vasi Koseze je ležalo ob križišču sedanje Podutiške in Koseške ceste. Vas je dobila ime po staroslovenskih kosezih, pripadnikih starega, na pol plemiškega, slovenskega družbenega sloja.
Močnejše snežne padavine

Agencija RS za okolje za prihodnje dni napoveduje močnejše snežne padavine – več na meteo.arso.gov.si

Umakniti avte, da omogočite pluženje

Prebivalce prosimo, naj svoje avtomobile parkirajo tako, da bo lahko pluženje cest potekalo čim bolj nemoteno. Priporočamo parkiranje v garažnih hišah in na parkiriščih. Informacije o parkiriščih in garažnih hišah lahko najdete na domačih straneh občin in ponudnikov.

Zmanjšajte uporabo osebnih vozil

Če je le mogoče, se ne odpravljajte na pot. Če pa to ni mogoče priporočamo, da za prihod v mesta in vožnjo po mestih uporabljate javni prevoz. S svojim vozilo se na pot odpravite le, če je to res nujno, če je vaše vozniško znanje primerno in če ima vaš avtomobil ustrezno zimsko opremo, ki jo znate tudi namestiti in uporabiti. Če se boste odpravili na pot s svojim vozilom, upoštevajte, da boste v primeru snežnih padavin za enako pot potrebovali veliko več časa, zato nanjo odpravite bistveno prej. Bodite pripravljeni na zastoje in zato imejte poln tank goriva, odejo, toplo pijačo v termovki.