Jedro stare vasi Koseze je ležalo ob križišču sedanje Podutiške in Koseške ceste. Vas je dobila ime po staroslovenskih kosezih, pripadnikih starega, na pol plemiškega, slovenskega družbenega sloja.
Vabljeni na Risani svet melodij

Vabljeni na premierni koncert Pihalnega orkestra Ljubljana, ki bo v soboto 25. maja 2024 ob 19:30 uri v Slovenski filharmoniji.

Mnogi se spomnimo risank: Bojan, Pat a Mat (A je to), Speedy Gonzales, Pink panter,… In animiranih filmov: The Incredibles, How To Train Your Dragon, Beaty And The Beast, The Lion King. Vse to in še več bomo skupaj še enkrat podoživeli na letošnjem koncertu. Na odru se nam bodo pridružili: vokalistka Zala Miklič, različni solisti iz orkestra, dve naši glasbeni sekciji in Ansambel ljubljanskih mažoret. Da se boste posameznih risank lažje spomnili, bo poskrbel risar Izar Lunaček. Koncert bo povezoval Maj Valerij. Cena vstopnice je 10€ in bodo na voljo uro pred začetkom koncerta. Vstopnice lahko rezervirate na info@orkester-ljubljana.si Vabljeni tudi vaši prijatelji in sorodniki.